Boktips

Dessa böcker handlar om "att bli gravid & att vara gravid"
Jag har personligen läst alla och tycker dom är väldigt bra.

Bokbeskrivningarna kommer från www.adlibris.com

Ett barn blir till

" I boken får vi får följa hela den fascinerande processen från spermiernas kapplöpning mot ägget till det magiska förlossningsögonblicket. Parallellt skildras graviditeten från den blivande mammans och pappans perspektiv. I ett kapitel får vi också veta hur par som har svårt att få barn får hjälp genom assisterad befruktning.
Ett barn blir till är både ett visuellt äventyr och en praktisk handbok för blivande föräldrar.

LENNART NILSSON är världens främsta medicinska och vetenskapliga fotograf. Med hjälp av olika fototekniker och specialtillverkade mikroskop tar han oss med in i kroppens osynliga värld och avslöjar sådant ingen tidigare har sett. Han är hedersdoktor i både medicin och filosofi och tilldelas ständigt nya priser och utmärkelser. Lennart Nilsson har givit ut flera böcker om kroppen och naturen och hans bilder har publicerats i praktiskt taget alla internationella tidskrifter av rang.

Lars Hamberger, professor i kvinnosjukdomar vid Göteborgs universitet, är bokens författare och medicinska expert. Den forskargrupp han leder stod bakom födelsen av Skandinaviens första provrörsbarn 1982. Lars Hamberger har under mer än 25 år samarbetat med Lennart Nilsson i olika vetenskapliga film- och bokprojekt. "


Mammapraktika



"Den här utgåvan har författaren Leni Söderberg reviderat och uppdaterat med hjälp av barnmorskor och läkare. Nya medicinska rön har tagits med. Boken har också utökats med ett pappakapitel eftersom man inom mödrahälsovården märkt att dagens unga pappor blir allt mer delaktiga i både graviditet och förlossning, och efterfrågar information i större utsträckning än tidigare. Det nya kapitlet belyser bland annat mannens delaktighet i graviditeten och förlossningen, hans förväntningar, rollen som smärtlindrare vid förlossningen, behovet av kontroll, fördelning av arbetet hemma och mäns råd till varandra.

"En mycket bra, heltäckande bok för att följa graviditeten vecka för vecka och få svar på de vanligaste frågorna."...



På smällen från a till bebis



"Att vara gravid är en kroppslig och mental berg-och-dal-bana, och frågor av alla möjliga slag hopar sig - frågor som de flesta gravidböcker slätar över med ett "Allt är normalt, lilla vän". Hur blir sexlivet när man är gravid? Vart tog alla vilda vänner vägen? Kan barnet bli en hårig apa om gravida mamman äter vitaminer? Om man varit brakfull fem gånger innan man fick reda på graviditeten, har det skadat bäbisen? I På smällen - från A till Bebis delar Ann Söderlund och Hannah Rosander med sig av oumbärliga tips, råd och hemlisar från sina graviditeter."

Kommentarer
Postat av: AD

Vad trevligt med en till blogg som handlar om detta ämne, jag har precis startat min blogg och hoppas via den få stöd, tips och även kunna hjälpa andra och dela mina tankar. Titta gärna in på den, böckerna du la upp i din blogg är något ja kommer följa upp, eventuellt något för mig att läsa :) Hoppas allt är bra med er. Kram AD

2009-09-20 @ 12:23:03
URL: http://svartattbligravid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0